Seven days/Седем дни

В началото, като видях филма, си помислих, че ще е ужаси, тъй като единственото, което видях, бе една снимка – нямаше нито описание, нито какъв жанр е. Затова и реших да го гледам – понякога обичам да гледам как разни откачалки си режат крака, ръце, глави и каквото там им падне. Обаче този филм се оказа доста по-тежък и в никакъв случай не бе ужаси.

Действието се развива около семейството на Бруно Хамел. Той е хирург, който води спокоен и хубав живот заедно с жена си Софи и дъщеричката им Жасмин. Живот, който бива прекъснат, след като малкото момиченце е намерено изнасилено и убито. От този момент нататък единствената цел на Бруно е да отмъсти за сторенето.

След като полицията намира извършителя на престъплениет – Лемар – Хамел решава да го отвлече и измъчва. Той успява да постигне целта си и отвежда престъпника на място, където никой не би ги намерил. Там започва и седемдневното мъчение и за двамата (за Лемар – заради физическата болка, която трябва да изтърпи, а за Хамел – заради мислите, които го тревожат), което Бруно смята да прекрати като убие Лемар за рожденния ден на дъщеричката си.

През тези седем дни главният герой се бори срещу всички и всичко, за да постигне така жадуваното от него отмъщение, но винаги изниква един и същи въпрос – дали си заслужава?

Ако ти е харесало, разпространи публикацията сред всичките си приятели и ми помогни да стана известен 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.