Междузвездни войни – Епизод II: Клонираните атакуват/Star Wars – Episode II: Attack Of The ClonesСлед като изгледах отново първия епизод, бе съвсем нормално да реша да гледам и втория. 🙂 От новите епизоди (имам предвид 1, 2 и 3) това е първият, който гледах на кино. Всички други първо гледах на компютъра си… 🙂

Ето и кратък сюжет на филма – изминали са 10 години от събитията, развили се в „Невидима заплаха“. Междугалактическата Република е още по-разединена. Хиляди галактики решават да преминат на страната на сепаратистите, водени от Нот Гънрей и граф Дуку, който е и бивш джедай. В Републиката започва да се заформя желание за създаване на нова войска, която да брани нейните интереси и да спомогне за победата над противника, тъй като джедаите, които са пазители на мира, са намалели значително. Сенатор Палпатин е станал върховен канцлер, а неговото място е заето от вече бившата кралица на Набу – Падме Амидала, която е твърдо против създаването на армия.

Историята в този филм започва с атентата срещу Падме и назначаването на нашите стари познати – Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър – за нейна охрана. След повторното нападение, извършено от неизвестен човек, Оби-Уан е изпратен по следите на извършителя, а на Анакин му е заповядано да се върне с Амидала на Набу, където да я пази. Тръгвайки по следите на атентатора, Кеноби стига до планетата Камино, където разбира, че местните подготвят огромна армия от клонирани войници, която да служи на Републиката. Човекът, от който са взети гените, за създаването на тази войска, е ловецът на глави Джанго Фет, който се оказва и извършителят на атентатите срещу Падме. Оби-Уан тръгва по следите му, които го озовават на планетата Джионозис, където той разбира, че сепаратистите се подготвят да създадат съюз с много галактики, с цел да сразят Републиката. Затова той праща съобщение до Анакин, който трябва да го предаде пък на Съвета на джедаите на Корусант. В последствие джедаят бива заловен.

През това време младият падуан – Скайуокър – изпълнява първата си самостоятелна мисия – опазването на Падме. Любовта на двамата един към друг постепенно се разраства, но сенатора решава, че това не е хубаво и не трябва да допускат да се случва подобно нещо между тях. След поредния си кошмар, свързан с майка му, Анакин решава, че трябва да се върне на родната си планета Татуин, където разбира, че майка му е била освободена от робство и се е омъжила за местен. Също така научава, че е била отвлечена от едно от местните варварски племена и вече цял месец е била в техен плен. Скайуокър я намира малко преди тя да умре. Смъртта й увеличава гнева му, заради който той избива цялото племе.

След като получава съобщението от своя учител, Анакин и Падме решават да заминат за Джионозис, за да спасят Оби-Уан. Мейс Уинду също тръгва на там, заедно с всички налични джедаи, а Йода заминава за Камино, за да подготви клонираните войници за битка.

Докато Оби-Уан е в плен, Дуку се опитва да го привлече на своя страна, като дори му казва, че Републиката е управлявана от сит. Джедаят не му вярва и това кара Дуку да го изпрати на смърт. Анакин и Падме също са заловени и така тримата се озовават на бойната арена срещу три чудовища. Тогава на помощ им идват Мейс Уинду и останалите джедаи. Точно когато всичко изглежда, че е загубено, се появява и Йода с клонираните войници и спасява джедаите от смъртта. Оби-Уан и Анакин тръгват по следите на Дуку, но той успява да им се изплъзне, като дори отсича ръката на младия джедай. Графът отнася със себе си и нещо много ценно – плановете за създаване на Звездата на смъртта. Така започва и Войната на клонираните…

Ако ти е харесало, разпространи публикацията сред всичките си приятели и ми помогни да стана известен 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.