Stardust/Звезден прах

Надали някой вярва, че отвъд нашия свят съществува и друг, приказен свят, пълен със зли вещици, принцеси-прислужници, принцове, желаещи да се убият един друг, както и съвсем истински падащи звезди, преобразени в красиви девойки… Е, всъщност има поне един човек, който вярва в това – главният герой в книгата на Нийл Геймън, екранизирана от Матю Вон – Тристан.


Историята на Тристан започва още преди раждането му, когато баща му преминава стената и се запознава с бъдещата му майка – слугинята на една вещица, която в последствие се оказва, че е и принцеса.

Години по-късно Тристан се влюбва в красивата Виктория и й обещава, че за рожденния й ден ще й донесе падналата звезда, която двамата виждат. В замяна на това тя му се заклева, че ако го направи, ще се омъжи за него.

Но не само той е търси падналата звезда, която придобива човешки образ – по петите на Ивейн са и принцовете на Стормхолд, чият цел е да намерят рубина, който тя носи, за да може един от тях да стане цар. Другите, които я търсят, са вещицата Ламия и двете й сестри, които искат да върнат младостта си като изядат сърцето на паднала звезда.

Бягайки от Ламия, Тристан и Ивейн попадат на кораба на безпощадния капитан Шекспир, който всъщност се оказва, че е много добър и мил. Точно там пламва и любовта между двамата герои.

След като Шекспир ги закарва близо до стената, Тристан решава да се върне в Уол, за да каже на Виктория, че всъщност тя не го заслужава, след което да се върне при любимата си Ивейн.

През това време, обаче, Ламия я залавя и главния герой трябва да се изправи в една последна ожесточена битка с вещиците, за да спаси своята любима и да стане цар на Стормхолд… 🙂

Ако ти е харесало, разпространи публикацията сред всичките си приятели и ми помогни да стана известен 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.