„Скалата“/“The Rock“

Това е един от най-добрите екшъни, правени през 90-те години. Сигурно вече за 5-ти път го гледам, но чак сега реших да пиша за него. 🙂 Актьорският състав в него е много силен – Шон Конъри, Никълъс Кейдж, Ед Харис, Уилям Форсайт, Ванеса Марсел и други, което само по себе си подсказва, че филмът е много добър. Ето и историята на кратко…

Бивш военен – генерал Франсис Хъмъл (Ед Харис) взема като заложници 81 туриста в затвора на Алкатрас. Целта на това отвличане е да бъдат изплатени компенсации на семействата на загинали под командването на Хъмъл военни, чиято смърт не е била обявена по никакъв начин някъде, а техните роднини не са получили нужните компенсации за тяхната загуба. Освен тези заложници, той заплашва и с това, че ще атакува Сан Франциско с ракети, пълни с отровен газ, ако не му бъде дадена желаната от него сума. За да отговори на тази заплаха правителството на САЩ праща отряд от военноморски тюлени, които трябва да обезвредят бомбите. Техният специалист по обезвреждането е Стенли Гудспийд (Никълъс Кейжд), а неговият партньор – английският таен агент Джон Мейсън (Шон Конъри), бивш затворник от Алкатрас, успял да избяга Скалата (както наричат още затвора).

Атаката на тюлените не успява и всички биват избити от хората на Хъмъл. Единствените оцелели са двамата главни герои – Гудспийд и Мейсън, които преминават през различни перипетии, за да обезвредят бомбите.

Ако ти е харесало, разпространи публикацията сред всичките си приятели и ми помогни да стана известен 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.